Forside > Support > VOYAH FREE spec

Spørsmål
VOYAH FREE spec

/ /

Rekkevidden på VOYAH FREE er 500 km (WLTP). WLTP står for Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure, og er den nyeste testprosessen for å måle drivstofføkonomi, elektrisk rekkevidde og utslipp av nye biler. Din VOYAH FREE kan derfor kjøre både lengre og kortere enn den oppgitte WLTP da det avhenger blant annet av kjøremønster, utstyr på bilen, værforhold, hastighet. Om vinteren f. eks. vil det naturligvis være noe kortere rekkevidde på din VOYAH FREE, da bil og batteri påvirkes av faktorer som rullemotstand og kuldegrader. Se eget spørsmål om WLTP for hvordan testen gjennomføres.

/ /

WLTP står for Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure. Selve testen gjennomføres i laboratorium, på et rulledynamometer. Testen gjennomføres over flere omganger. Testsyklusen består av kjøring i ulike hastigheter, og temperatur på 23 grader. En syklus varer i 30 minutter. Totalt kjøres bilen “urbant” i 52% av tiden og 48% på landevei/motorvei.

Snittet av forbruket under de ulike fasene av testsyklusen er grunnlaget for bilens endelige angitte rekkevidde. De fleste bilprodusenter, med noen unntak, oppgir kun dette tallet, kalt kombinert WLTP-rekkevidde.

/ /

VOYAH FREE har 489 hk/360 kW. Med firehjulsdrift og kraftige motorer gir dette økt fremkommelighet, samtidig som du får en bil med sportslige egenskaper. Bilen gjør 0-100 km/t på 4,4 sekunder.

Se den fulle specen til VOYAH FREE her.

/ /

VOYAH FREE er utstyrt med firehjulstrekk som standard, dvs. uten ekstra kostnad for deg. Med firehjulstrekk får du en bedre fremkommelighet og retningsstabilitet enn tohjulstrekk. Spesielt på is, snø, sørpe og grus. Når du har trekk på alle hjulene gir det deg en helt annen kjøreopplevelse og styrefølelse.

Se den fulle specen til VOYAH FREE her.

/ /

VOYAH FREE har maks. tillatt totaltvekt på 2945 kg. Bilens vekt er 2340 kg. Dvs. at du kan laste bilen med totalt 605 kg.

Se den fulle specen til VOYAH FREE her.

/ /

VOYAH FREE kommer med luftfjæring som standard, dvs. inkludert i prisen. Den gir deg kontinuerlig nivåregulering som sørger for at kjøreopplevelsen blir silkemyk, og den blir betraktelig bedre med luftfjæring enn uten.

Se den fulle specen til VOYAH FREE her.

/ /

Bagasjerommet i VOYAH FREE rommer 560 liter, og 1320 liter når du legger ned baksetene. Det er populært å måle bagasjevolum i banankasser, og dette tilsvarer omtrent ni store kasser med baksetene oppe, og hele 26 når de er nede. Dette betyr at du uten problemer kan ta med barnevogn, hundebur og kofferter til hele familien når dere skal på tur.

Se den fulle specen til VOYAH FREE her.

/ /

Ja. Sikkerheten står i høysetet hos VOYAH, både for å forhindre ulykker og minimere skader. VOYAH FREE benytter kun de beste løsningene – fra avanserte teknologier som night vision og filassistent, til høy toleranse på bilens chassis og karosseri. Bilen har seks airbager; to foran, i setene foran og gardin airbag for forsetepassasjerer samt baksetepassasjerer.

VOYAH FREE er den første bilmodellen i verden til å benytte et 2000 MPa aluminium silikonbelagt materiale på sikkerhetsbjelken i dørene, og andelen høyfast stål i karosseriet er hele 75 %. Bilen har fått høyeste score i den kinesiske C-NCAP-testen, og fikk 5-stjerners sikkerhetssertifikat. C-NCAP er bygget på de tilsvarende sikkerhetsstandardene som den europeiske NCAP-testen, blant annet med en kræsjtest gjort fra alle bilens sider.

/ /

VOYAH FREE kommer med nightvision inkludert i prisen. Dette er en funksjon som oppdager dyr og mennesker langs eller i veien. Dersom en elg er i ferd med å gå ut i veibanen, vil bilens førerassistenter og nightvision hjelpe deg med å unngå kollisjon.

Se den fulle specen til VOYAH FREE her.

/ /

VOYAH FREE leveres med seks forskjellige kjøremoduser:

  • ECO-modus er designet for å spare energi og øke kjørelengden. Den passer til kjøring i urbane og landlige strøk. Kjøreegenskaper: akselerasjonsresponsen er jevn og luftfjæringen justeres automatisk til standardhøyden.
  • COMFORT-modus gir ekstra god komfort og passer til kjøring i urbane og landlige strøk. Kjøreegenskaper: gassresponsen er jevnere og mer progressiv, samt luftfjæringen justeres automatisk til standardhøyden.
  • PERFORMANCE-modus gir kjøretøyet raskere respons og høy ytelse og passer til kjøring der man trenger maksimal kraft. Gassresponsen blir mere aggressiv. Luftfjæringen senker bilen til laveste høyde noe som gir bilen mindre luftmotstand og stivere fjæring slik at bilen ligger bedre på veien i svinger.
  • OUTING-modus fungerer i opptil 40 km/t i lette til moderate terrengforhold der du trenger ekstra bakkeklaring. Kjøreegenskaper: gassresponsen er jevnere og mer progressiv, samt luftfjæringen heves og justeres automatisk til maksimal høyde.
  • SNOW-modus er egnet for lav hastighet på glatte veier med is og snødekke. Kjøreegenskaper: akselerasjonresponsen er jevn og luftfjæringen justeres automatisk til standardhøyden.
  • INDIVIDUAL-modus gjør at du kan kombinere de ulike modusene til å passe dine behov og preferanser.

/ /

Bakkeklaringen på VOYAH FREE er fra 118 til 213 mm. Dette gjør at den kan justere høyden og tilpasse seg til ulike kjøreforhold. Ettersom VOYAH FREE har luftfjæringer kan du heve bilen dersom skogsveien er dårlig, eller senke den til laveste nivå på motorveien for å få best mulig komfort.

Se den fulle specen til VOYAH FREE her.

/ /

VOYAH FREE har en god svingdiameter på 11,5 meter. Når svingdiameteren er så lav, er det lettere å snu bilen i parkeringshus og andre steder der det er trangt.

/ /

Det stemmer! VOYAH FREE har regenerering, og hensikten er å gi så mye energi som mulig tilbake til batteriet. Regenerering betyr at batteriet lades opp med energien som oppstår ved bremsing og “motorbrems”.

/ /

VOYAH FREEE er hovedsakelig laget av aluminium og stål. VOYAH FREE er den første bilmodellen i verden til å benytte et 2000 MPa aluminium silikonbelagt materiale på sikkerhetsbjelken i dørene, og andelen høyfast stål i karosseriet er hele 75%. Høyfast stål er vesentlig stivere enn vanlig stål som gir en ekstra sikkerhet for de som sitter i kupeen hvis man blir utsatt for en ulykke. Bilen har fått høyeste score i den kinesiske C-NCAP-testen, og fikk et 5-stjerners sikkerhetssertifikat.

/ /

VOYAH FREE leveres med vannbasert, metallic lakk. Vannbasert lakk inneholder lite løsemiddel, og er mer miljøvennlig enn tilsvarende lakktyper. Kvaliteten er god, og du har tre års lakkgaranti på bilen din.

/ /

Lengden på VOYAH FREE er 4905 mm, bredden er 1950 mm og høyden er 1645 mm. Akselavstanden er 2960 mm.

/ /

Du kan benytte alle typer dekk som tilfredsstiller kravene som er beskrevet i bilens vognkort, eller i bilens spesifikasjoner. Ta kontakt med oss hvis ytterlige spørsmål.

/ /

Originaldimensjonen til VOYAH FREE er 255/45R20 (Dekk har dimensjonen 255/45. Felg = 20 tommer). Vi anbefaler originaldimensjon også på vinter. Ta kontakt med oss hvis ytterlige spørsmål.

/ /

VOYAH FREE leveres med LED-lys. De er vesentlig mer energieffektive, gir større fleksibilitet i hvordan lyset spres og varer lengre.

/ /

VOYAH FREE er godt isolert mot støy. I 110 km/t har bilen et støynivå i kupeen på kun 65 desibel. Lavt støynivå gir deg ekstra trygghet fordi du blir mindre trøtt og sliten, og du kan snakke normalt i telefonen eller med de andre i bilen – du får rett og slett konsentrert deg bedre om kjøringen.

/ /

VOYAH FREE leveres med to seperate kjøle- og varmesystemer – ett for batteriet og ett for kupeen. Kupeen varmes eller kjøles ved hjelp av et element som sitter i klimaanlegget, som så blåser temperert luft inn i kupeen.

/ /

VOYAH FREE er fullspekket med førerassistenter som kollisjonsvarsling, nightvision, nødbrems, parkerings assistent, lane assistant og adaptiv cruise control. Disse førerassistentene gjør håndteringen av bilen lettere, og ikke minst tryggere.

/ /

Ja, VOYAH FREE har to Isofix på hver side i baksetet. Bilen har Isofix-festepunkter, som er metallstenger festet til karosseriet. Dette gjør det lettere å installere en barnestol eller en base med Isofix-armer riktig, og gjør at barnet ditt sitter tryggere. Stolen eller basen festes i bilen med et enkelt klikk.

/ /

Ja. VOYAH FREE har både DAB+ og FM-radio.

/ /

VOYAH FREE har adaptiv cruise control og lane assistant. Bilen har en egen knapp på rattet som aktiverer begge disse funksjonene samtidig. På den måten vil bilen følge oppmerket veibane og holde ønsket hastighet. Du kan også regulere ønsket avstand til bilen foran.

Alle
Kategorier