Forside > Support > Lading

Spørsmål
Lading

/ /

Det stemmer! VOYAH FREE har regenerering, og hensikten er å gi så mye energi som mulig tilbake til batteriet. Regenerering betyr at batteriet lades opp med energien som oppstår ved bremsing og “motorbrems”.

/ /

Maks ladehastighet i dag er 100 kW – da kan det ta 45 minutter å lade fra 20 til 80 %. Med en hjemmelader kan VOYAH FREE lade opptil 11 kW – da vil det ta ca. 8,5 timer fra 20 til 80 %.

Når vi snakker om lading er det to begreper som går igjen:

  • AC-lading: også kjent som hjemmelading, som kan gjøres med en effekt opptil effekten oppgitt på hjemmeladeren.
  • DC-lading: brukes ved hurtiglading på ladestasjoner.

Som de fleste EV modeller har VOYAH FREE en ombordlader på 11 kW (AC lading).

/ /

Fra 20% til 80 % tar det ca. 45 minutter på ladestasjon (DC lader) med 100 kW. Ved lading hjemme med hjemmelader som har 11 kW, vil ladetiden være ca. 10 timer fra 20% til 100%.

/ /

Batterikapasiteten er på brutto 106 kWh, og netto 100 kWh.

Se den fulle specen til VOYAH FREE her.

/ /

Det har den! VOYAH FREE kan brukes til V2L (Vehicle-to-Load). Da kan du bruke batteriet i bilen din til å gi strøm til f.eks. hytta, campingvognen og andre enheter som kan kobles til med vanlig stikkontakt. Her må det brukes et godkjent VOYAH adapter, ta kontakt for mer informasjon.

/ /

Du kan lade din VOYAH hjemme og på alle ladestasjoner med CCS- og Type 2-kontakter. CCS, som er forkortelse for Combined Charging System, er løsningen for DC hurtiglading som benyttes av de fleste nye elbilene på markedet. CCS kalles også ofte for Combo, og navnet er beskrivende siden kontakten på bilen både kan brukes til den daglige AC ladingen og DC hurtiglading. Øvre del av kontakten er en Type 2 kontakt for AC lading. Nederst er det to pinner som tas i bruk ved DC hurtiglading.

/ /

Du kan bruke alle hjemmeladere som støtter Type 2-kontakter.

/ /

Ja, med appen til VOYAH kan du blant annet planlegge lading slik at bilen lader når du selv ønsker. Se alle funksjonene i en VOYAH-app her.

/ /

Ikke per nå, men vi jobber med dette. Mer info kommer snart. NB! Du er ikke begrenset til å benytte et spesielt lademerke eller leverandør.

/ /

Ladekabelen er fem meter lang, og er en AC-lader Type 2.

/ /

Dette vil være mulig på et senere tidspunkt, men det er ikke tilgjengelig nå.

Alle
Kategorier