Forside > – Helt klart den beste SUVen jeg har kjørt

– Helt klart den beste SUVen jeg har kjørt

Hvordan er reisen fra man bestemmer seg for å kjøpe elbil, til man faktisk eier den? Og hvor trygt er det med et nytt og ukjent merke? Terje var den første i Norge som fikk SUVen VOYAH FREE, og som han selv sier – stor familiebil med firehjulstrekk, luftfjæring, teknologi, plass, luksus og krefter har gjort ham trygg på at han tok det riktige valget.

Lesetid 7 minutter
Les mer

– Jeg er over middels interessert i alt som har med teknologi å gjøre.

Dette sier IT-mannen Terje Nygård. Den aktive 46-åringen og familiefaren er utvikler og produktsjef i GetFood, som leverer mobile løsninger for bestilling av mat og drikke. Han bor på Gjøvik med kone og to barn – en gutt på 12 og en jente på 15 år.

– Det var her jeg vokste opp. Jeg bodde 18 år i Oslo, og flyttet tilbake for åtte år siden for å komme nærmere familien. Her bor vi stort og romslig, og Gjøvik er et fint sted for barna våre.

Noe annet som er fint med Gjøvik, er at det er et godt utgangspunkt for å reise på fjellturer. Innen en times kjøring, ligger det flere eldoradoer for vintersport og venter.

– Derfor kjøpte jeg en hybridbil for noen år siden, fordi jeg trodde det skulle være en like god elbil som bensinbil. Men jeg tok feil – den elektriske rekkevidden var alt for kort. Jeg synes det er viktig å være tro mot miljøet og omgivelsene våre, og da er elbil det eneste riktige.

Terje har kjørt snowboard siden han var 16 år. Han gjør det fremdeles så ofte han kan, og da fyller han bilen med kone, barn og bullterrieren Vinnie før det bærer til fjells. Når de attpåtil skal ha med bagasje, sier det seg selv at de trenger mye plass.

– Vi reiser mye på turer med full oppakning, og da drar vi gjerne til Hafjell, Hemsedal og Beitostølen. Det viktigste for meg som sjåfør er god kjørekomfort. I tillegg ville jeg ha en elektrisk familiebil som var 150 prosent topputstyrt, og fremtidsrettet på både utstyr og design. Det er heller ikke alltid like gode veier til og fra, spesielt om vinteren. Så ønsket var en god og stabil firehjulstrekker, som har mye teknologi og som gjør at hele familien kommer trygt frem.

Terje Nygård var den første i Europa som fikk utlevert sin VOYAH FREE.

– En påkostet og stor familiebil med høy kvalitet

Som de fleste av oss, kikket og undersøkte Terje flere elbiler på nettet. Da han så VOYAH FREE, stoppet han opp.

– Det som trigget meg var i første rekke designet. Når jeg sammenligner med mange andre familiebiler, blir ikke VOYAH FREE så ruvende selv om det er en stor SUV. Dessuten er den sportslig, aerodynamisk og ser veldig moderne ut.  

En elbil som umiddelbart krysset av på så mange punkter på “må ha”-listen, måtte tas nærmere i øyesyn. Dette var før VOYAH fikk showroom på Gjøvik, så Terje tok turen til Experience Center i Oslo. Han hadde nærmest allerede bestemt seg, men lot likevel ikke sjansen gå fra seg da han fikk muligheten til å prøvekjøre. Og han ble ikke skuffet.

– Det første jeg merket var hvor godt sammenskrudd bilen er. VOYAH FREE er definitivt en påkostet og stor familiebil med høy kvalitet innvendig og utvendig. Og så er det de fantastiske kjøreegenskapene og den deilige luftfjæringen – dette er helt klart den beste SUVen jeg har kjørt. Den er fullspekket med utstyr og teknologi, og det synes jeg er gøy.

Dette er nemlig en av fordelene med VOYAH FREE. Det er ikke noe som heter ekstrautstyr – hverdagsluksus er standard og alt er inkludert.

VOYAH FREE er en topputstyrt og fullspekket elSUV med ny og moderne teknologi som standard.

– Og så får du flere biler i én, fordi du kan velge kjørestil. Alt fra Performance på motorveien, via Snow på vinteren, til Outing der den kan heves mer enn 20 centimeter fra bakken og blir en ekte SUV. Det trenger vi når vi kjører på fjellet. Der er det ofte mørkt, så da kommer Night Vision godt med. Den gjør at det er lett å se mennesker som er et godt stykke foran bilen, og ikke minst dersom det er dyr som gjemmer seg i veikanten.

Sønnen hans oppdaget også noe spesielt.

– Han fant ut at bilen har party-mode. Stereoanlegget er fenomenalt og har fantastisk lyd, og når du setter i gang denne modusen blinker det overalt – det er veldig morsomt!

VOYAH FREE – eller ingenting

Du kan enkelt bestille VOYAH FREE på nett, men Terje var så tidlig ute at han måtte gjøre det hos Helge Jørgensen på Sulland i Hunndalen. Å kjøpe ny bil fra et nytt merke kan virke skummelt, men han var sikker i sin sak – denne SUVen skulle han ha. 

– Jeg liker å teste nye ting, og jeg var helt trygg på dette siden de har Sulland Gruppen i ryggen. Så jeg føler meg godt ivaretatt på alle mulige måter. 

Terje valgte VOYAH FREE i Snow White eksteriør og Dark Blue interiør. Her henter han og sønnen den nye bilen, og snart skal de ta den første turen hjem.

– Som de sier i sportens verden: Hva følte du da du fikk bilen din?

– Heter det ikke “den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves”? Jeg synes det var stor stas å være først, og VOYAH-gjengen ble sikkert litt lei av meg siden jeg ringte hele tiden og spurte når bilen kom. 

På overleveringen var det pomp og prakt, og han stilte også opp på et videointervju med Torje Sulland, som importerer VOYAH til Norge. 

– Det var hyggelig, men jeg må jo innrømme at jeg nesten ikke kunne vente med å komme meg inn i bilen og ut av butikken, humrer han.

SUV med teknologi og brukervennlighet

Som nevnt innledningsvis – i kraft av både yrke og interesse, er Terje opptatt av teknologi. Og han liker svært godt måten VOYAH har løst dette på.

– Teknologien deres matcher mye av det jeg jobber med som utvikler innen design og brukeropplevelser. Med det sagt har jeg allerede vært i kontakt med Sulland om små forbedringer. De har tatt imot forslagene og lyttet til det jeg har å si, og det setter jeg pris på. 

Det han liker best er grensesnittet, som han synes er veldig godt planlagt. 

– Du har tre skjermer som hver for seg har sine funksjoner. Foran deg har du blant annet hastighet, fartsgrense og Night Vision, i midten får du info om bilen og kjøringen, og til høyre er “gjesteskjermen”. 

Han setter også pris på selfiekameraet på toppen av dashbordet, men av helt andre grunner enn å poste bilder av seg selv på Instagram og Facebook. 

– Det kameraet trodde jeg først var en gimmick, men det holder styr på deg når du kjører. Begynner jeg å gjespe mye, sier bilen jeg må stoppe og ta en kaffe. Og hvis jeg ikke følger med på veien, får jeg klar beskjed om at det ikke er greit. Så VOYAH FREE er en SUV som får meg til å føle meg trygg bak rattet.

Perfekt elbil for familien – med mye krefter

Da vi snakker med Terje har han ikke hatt sin store familiebil mer enn tre dager, og han har etter eget utsagn kun kjørt “noen og tretti mil”. Han har likevel dannet seg et godt inntrykk av den. Og én ting er sikkert – VOYAH FREE har ikke skuffet på noen måter.

Torje Aleksander Sulland er administrerende direktør i Electric Way, som er importør og distributør av VOYAH i Norge. Utleveringsseremonien var stort for ham også.

– Denne SUVen lever opp til forventningene og vel så det. Og jo mer jeg kjører, desto mer komfortabel blir jeg med den. Det er god kvalitet på sensorene, og bildet på 360-graderskameraet rundt bilen er krystallklart. Jeg finner stadig noe nytt og nyttig jeg ikke visste om. Dette er uten tvil den mest futuristiske bilen jeg har hatt med å gjøre. 

Er du på jakt etter ny elbil – og gjerne en SUV? Terje mener at VOYAH FREE er den perfekte familiebilen for deg som vil ha det lille ekstra, og det til en pris som er hyggelig. 

– Du får veldig mye bil for pengene. For far er det kanskje spesielt gøy at det sitter mange hester under panseret. Og så er det mye underholdning i bilen, og det er fint når du har barn.

– Så alt i alt kan vi trygt slå fast at du er en lykkelig VOYAH FREE-eier?

– Rålekker SUV og høyteknologisk elbil i én pakke – dette valget kommer jeg ikke til å angre på, det er helt sikkert!

Vil du se og prøvekjøre en VOYAH?

Da er du velkommen til å besøke oss på nærmeste Experience Center, Flagship Store eller Showroom, som vi har flere steder i hele Norge. Du kan enkelt booke prøvekjøring på nettsiden vår.

Gled deg til en elektrisk, bærekraftig og høyteknologisk kjøretur med VOYAH.