Forside > Aleksander Gamme og barna skaper nye eventyr i VOYAH FREE

Aleksander Gamme og barna skaper nye eventyr i VOYAH FREE

Hvilken bil passer for en eventyrer, polfarer og forfatter som er opptatt av trygghet og god plass til døtrene sine – og et stort og noe uvanlig kjæledyr? Som er glad i teknologi, avhengig av firehjulstrekk og Night Vision? For Aleksander Gamme er svaret klart. Det måtte bli VOYAH FREE. Lille julaften fikk han presangen han ønsket seg, og vi var med.

Lesetid 6 minutter
Les mer

Denne mannen burde være kjent for de fleste, men vi tar likevel en aldri så liten recap: 45-åringen med de velkjente krøllene har vært på toppen av Mount Everest, var den første på tandemsykkel gjennom Sahara og han har gått tur/retur Sydpolen på 87 dager – uten etterforsyninger og hjelp fra omverdenen.

I tillegg hopper han fallskjerm, klatrer i Trollveggen, han har padlet Mjøsa på langs i et badekar(!), holder foredrag og har skrevet flere bøker om ekspedisjonene sine, som også blir brukt i undervisning for barn. Og når du leser bøkene hans er de som et eventyr i seg selv – her er det mye humor og glimt i øyet.

Som om ikke det var nok eier han to klatreparker, i Rjukan og på Hamar, og jobber i Sensum Experience med å utvikle bedriftskulturer. Dessuten er han gründer og daglig leder i Pinsj, som er en digital delings- og gjenbruksplattform for sport- og friluftsfolket. For som han selv sier:

– Jeg heier på deling, og er opptatt av å leve miljøvennlig. Også når det gjelder bil.

Freedom to Explore

Om den godeste Aleksander vanligvis er en talefør mann, ble han ganske målløs da han fikk se sin egen VOYAH FREE for første gang. Da han hadde fått talegavene tilbake var det tid for å gratulere med ny bil.

– Dette er jo stor stas, da! gliser han.

– VOYAH FREE er et teknologisk inferno, og da i positiv forstand. Jeg har likt den fra første stund, og de har lagt lista høyt for hvor mye funksjonalitet som kan puttes i en bil. 

Og som de fleste andre elbileiere setter han også pris på lang rekkevidde og god plass – spesielt når han er på tur med døtrene sine, Vilja og Vega. 

– Det betyr at den viktigste funksjonen i bilen blir de blinkende partylysene.

Når vi går rundt bilen er lett å se at Aleksander og VOYAH FREE er et perfekt par. Slagordet “Freedom to Explore” klinger godt i ørene til en som har gjort nettopp “Frihet til å utforske” til et levebrød. 

– Da jeg hørte det slagordet ble jeg faktisk litt mo i knærne. I tillegg er det en kjempefin bil. Den er trygg, og har et stort fokus på tjenester – og dessuten er det massasje i setene. Ellers liker jeg gadgets, så det skal bli kult å teste ut Night Vision. Jeg er spent på hvordan det funker i vintermørket ute på vidda.

– Også rekkevidden gir deg frihet?

– Å komme helt frem, og kanskje også tilbake, er frihet. Det er en grunn til at jeg ikke har brukt elbil når jeg har dratt på turer om vinteren. Før nå.

Velger sikkerhet og trygghet

På ekspedisjon er man helt avhengig av å kunne stole på utstyret. Det gjelder å ta med nødvendig utstyr, og være forberedt selv på korte turer, som det heter i Fjellvettreglene. Og bilen er intet unntak.  

– Definitivt, og jeg gleder meg masse til å utforske hva den har å by på. Vanligvis er jeg jo en klassisk “risk taker”, men når jeg kjører bil i Vinter-Norge med barna – da velger jeg sikkerhet og trygghet først både i forsetene og baksetene.

På spørsmål om hva annet han liker med VOYAH FREE, er han ikke i tvil.

– Miljøvennlighet, firehjulstrekk, luftfjæring, rekkevidde og bagasjerommet er nok hovedpunktene. Rekkevidden på opptil 50 mil er kanskje det viktigste. Jeg synes også VOYAH har truffet godt på designet, og den ser veldig bra ut. Ikke for å disse andre merker, men her synes jeg VOYAH FREE tar en klar førsteplass.

Barn og isbjørn i samme bil

Med ny elbil på tunet er Aleksander alltid klar for å kunne dra på nye ekspedisjoner med døtrene – og isbjørnen Hugo. 

– For det første må jeg lære meg hvordan jeg kjører VOYAH økonomisk – Hugo tåler jo ikke 25 grader i bilen. For det andre må vi se hvordan det fungerer med både barn og isbjørn i samme bil. Vil de se de samme filmene på skjermen i bilen? Og tåler de at pappa tar tullete selfies med bilkameraet?

Ja, jentene og Hugo kan faktisk se film på en av skjermene i bilen mens pappa kjører. Og i tillegg til filmer, blir billivet annerledes på flere måter. 

– Jeg har en sånn liten og kompakt bobil jeg har brukt mye på turer. Nå som jeg har blitt litt kjent med VOYAH FREE, ser jeg at siden den er så romslig og kan kjøres langt og lenge, kan den erstatte bobilen. 

– Og alle fem, bagasje og utstyr får god plass?

– Det gjør vi – til og med Hugo. Han trenger jo en del å boltre seg på.

– Jeg er glad i å være spontan

Vi ser at Aleksander står og tripper utålmodig etter å bli ordentlig kjent med sin nye turkamerat. For snart skal den lille familien ut på tur igjen og skape nye eventyr sammen.

– Nå gjelder det å overleve de siste par dagene før julefreden senker seg, og så fyller vi bilen i romjulen slik at vi er klare til å hoppe inn og kjøre dit vi vil. Det å ha plass nok til å ha den ferdig pakket, og så ha kort utrykningstid til å dra når som helst og hvor som helst – det er frihet for oss.

Hvor turen går er han ikke sikker på ennå. Han er nemlig som de fleste andre av oss, og sjekker Yr nøye før reisemålet blir bestemt. 

– Jeg er glad i å være spontan, og drar etter vær, vind og aktiviteter – så da kjører vi dit det passer. Vi ser hvor det er snø, og det blir nok enten Hemsedal eller Gausta. Da kan vi også besøke klatreparken. Én ting er uansett sikkert, og det er at VOYAH ikke begrenser hvor vi reiser. 

Prinsipper er til for å brytes

– Med massasje i setene, blinkende partylys og film – du er ikke redd for at barna og Hugo skal bli for godt vant, og bli vanskelige å få ut av bilen?

– Det skal nok gå bra. Jeg har ikke nettbrett til barna. Vi spiller heller musikk, eller nyter den gode samtalen på langturene våre. De har knapt sett film i bil med meg, men med VOYAH FREE må jeg nok fire litt på de prinsippene, smiler den stolte bileieren før han setter seg inn og kjører av gårde.

Nå venter nye kapitler på å skrives i familieeventyret. 

Husk at du ikke trenger å være hverken forfatter, polfarer eller eventyrer for å eie en VOYAH FREE. Det holder at du setter pris på trygghet, plass, kjøreglede og lang rekkevidde – med en aldri så liten dose luksus på toppen. 

Vil du se og prøvekjøre en VOYAH?

Da er du velkommen til å besøke oss på nærmeste Experience Center, Flagship Store eller Showroom, som vi har flere steder i hele Norge. Du kan enkelt booke prøvekjøring på nettsiden vår.

Gled deg til en elektrisk, bærekraftig og høyteknologisk kjøretur med VOYAH.