Forside > Nå ruller VOYAH FREE ut på norske veier

Nå ruller VOYAH FREE ut på norske veier

Seks uker etter at de første 200 VOYAH FREE-bilene ble sjøsatt fra Wuhan i Kina, er den nye premium-SUV´en endelig klar for norske veier.

Lesetid 3 minutter
Les mer

– De første samlebåndsproduserte VOYAH FREE-bilene gjør debuten sin når vi åpner vårt nye showroom i Sarpsborg denne uka. De kommer bokstavelig talt rullende ut rett fra lasteskipet, forklarer Lars Mabro Carlsson, VP Sales i Electric Way.

Bilene er i praksis klare for levering til norske kunder – de skal kun gjennom en rask software-oppdatering før de slippes ut på veien.

– Dette gjør vi fortløpende, så de de første solgte bilene leveres ut om et par uker, sier Carlsson. Deretter vil det nesten være mulig å få seg bilen på dagen.

Etter at VOYAH FREE ble lansert i Norge i juni, har importøren Electric Way åpnet egne showroom i Oslo, Hamar og Drammen. Forrige uke ble en større flagshipstore åpnet i Trondheim, og torsdag klippes snora for nok et splitter nytt showroom: i Sarpsborg.

Lars Mabro Carlsson forteller om stor pågang etter den kritikerroste bilen på alle lokasjoner:

– Regjeringens varslede avgiftsøkningen for elbiler fra nyttår, har naturlig nok skapt økt etterspørsel hos oss som kan levere biler nå i høst. Vi har fortsatt biler tilgjengelig, men det går fort unna nå. Dessverre tror en del at de slipper unna økte avgifter bare de rekker å bestille bil før nyttår. Men faktum er at bilen må være registrert før 1. januar for at du skal unngå nye avgifter. Dermed er det er ganske mye å spare på å handle nå.

For seks uker siden var et team fra Electric Way, deriblant gründer og CEO Torje Aleksander Sulland, i Wuhan for å overse at utshipping av de 200 første VOYAH FREE-bilene gikk etter planen. Transporten skapte forøvrig stor oppmerksomhet i Kina. Omlag 35 journalister møtte opp for å se den norske delegasjonen sende første last av gårde.

– Det er en milepæl for oss at det første partiet med biler nå er kommet til Norge og Europa. Det viser for alvor at VOYAH nå er klare til å konkurrere i det mest modne av alle internasjonale bilmarkeder. Det er også en mulighet for oss til å vise resten av verden hvor langt vi er kommet med hensyn til elbilteknologi, design og produksjonsstandard, sier Lu Fang, administrerende direktør i VOYAH.

Prisen for en standard, fullspekket VOYAH FREE er 719 000 NOK. Eneste tillegg er for noen av lakkfargene, vinterdekk og tilhengerfeste.

Bilen veier 2330 kilo, er knapt fem meter lang og to meter bred, og utstyrt med blant annet firehjulsdrift, luftdemping og 360 graders kamera som standard. Motoren har en ytelse på 483 HK (360 kW) og estimert rekkevidde på 500 kilometer (WLTP). Batteristørrelsen er på 106 kW (brutto) /100 kW (netto) og ladekapasiteten er på 125 kW. Det gjør at bilen, ved makslading, lader fra 20% til 80% på 45 minutter.

Service og garanti ivaretas av Electric Way sine VOYAH Service Point i samarbeid med MEKO. Skadeverksted vil være i samarbeid med enkelte av Sullands egne verksteder.

Vil du se og prøvekjøre VOYAH FREE – og få momsfri bil før nyttår? 

Da kan du ta turen til vår Flagship Store i Oslo eller Trondheim, eller besøke oss på et av showrommene våre som ligger i Drammen, Sarpsborg, Hamar og Gjøvik. 

Du kan enkelt booke prøvekjøring på nettsiden vår.