Forside > Første sending med VOYAH FREE på vei til Norge

Første sending med VOYAH FREE på vei til Norge

Torje Aleksander Sulland, CEO i Electric Way, er selv i Kina for å overse at de 200 første VOYAH FREE-bilene setter kurs mot Europa og Norge for levering før nyttårsaften 2022/2023.

Lesetid 3 minutter
Les mer

Den kinesiske premium elbilen VOYAH FREE ble lansert i Norge i juni 2022, og har blitt tatt meget godt i mot av både anmeldere og publikum. Slutten av september var de første 200 bilene klare for levering fra fabrikken i Wuhan, med ledelsen i Electric Way – det norske teknologiselskapet som har eksklusiv rettighet på import, distribusjon og salg i Norge – ringside.

– For oss har det vært viktig å være her av to årsaker. For det første å opprettholde og bygge videre på det unike og nære forholdet vi har fått til VOYAH som produsent. Dernest – og ikke minst – å vise kundene i Norge at hele VOYAH-prosjektet er personlig for oss, og at vi selv er en garantist for leveringen før nyttårsaften 2022/2023 og kvaliteten vi lover kundene, sier Torje Aleksander Sulland, CEO i Electric Way.

Transporten av VOYAH FREE-bilene, som er den første til Europa, har skapt stor oppmerksomhet i Kina. 35 journalister møtte opp for å se den norske delegasjonen med Torje Aleksander Sulland, Espen Holje (VP of Tech i Electric Way) og Svein Arild Johnsgård (styremedlem i Electric Way) i spissen, sende første last av gårde.

– Dette er en viktig begivenhet for oss. Å sende det første partiet med biler til Norge og Europa, markerer at vi i VOYAH nå er klare til å konkurrere i det mest modne av alle internasjonale bilmarkeder. Det er også en mulighet for oss til å vise resten av verden hvor langt vi er kommet med hensyn til elbilteknologi, design og produksjonsstandard, sier Lu Fang, administrerende direktør i VOYAH.

Salget av VOYAH FREE i Norge startet i juni 2022, og bilene som nå er sendt fra Kina forventes å være klare til levering i desember 2022.

Bilen veier 2330 kilo, er knapt fem meter lang og to meter bred, og utstyrt med blant annet firehjulsdrift, luftdemping og 360 graders kamera som standard. Motoren har en ytelse på 489 HK (360 kW) og estimert rekkevidde på 500 kilometer (WLTP). Batteristørrelsen er på 106 kW (brutto) /100 kW (netto) og ladekapasiteten er på 100 kW. Det gjør at bilen ved makslading når 80% fullt batteri på ca. 40minutter.

Service og garanti ivaretas av Electric Way på autoriserte VOYAH verksteder i samarbeid med MEKO. Bilskade ivaretas av Electric Way på autoriserte VOYAH skadeversteder i samarbeid med Sulland Gruppen.

Vil du se og prøvekjøre en VOYAH?

Da er du velkommen til å besøke oss på nærmeste Experience Center, Flagship Store eller Showroom, som vi har flere steder i hele Norge. Du kan enkelt booke prøvekjøring på nettsiden vår.

Gled deg til en elektrisk, bærekraftig og høyteknologisk kjøretur med VOYAH.