Forside > Aleksander Gamme. VOYAH-ambassadør.

Aleksander Gamme. Eventyrer. Polfarer. Klatrepark-eier. Digital gründer. Pappa. VOYAH-ambassadør.

Hvis du ser Aleksander rulle forbi i en elektrisk SUV fra VOYAH, er han muligens på vei til barnehagen eller en ny fjelltopp.

Lesetid 4 minutter
Les mer

Han har gått til Sydpolen og hjem igjen uten forsyninger. Han har vært på toppen av Mount Everest. Han eier to klatreparker, jobber med event og har nå også utviklet appen Pinsj – en delingsplattform som fronter gjenbruk innen sportsutstyr.

Hvis du ser Aleksander rulle forbi i en elektrisk SUV fra VOYAH, er han muligens på vei til barnehagen eller en ny fjelltopp. 

20 år på tur

Til tross for alle andre hatter han bærer på de krøllete lokkene, sier Aleksander selv at den vanlige jobben hans er å være på tur. Og sånn har det vært i 20 år. – Jeg prioriterer opplevelser fremfor materielle ting. Opplevelser og utfordringer gir deg balast i ryggsekken din, og den eier du og har med deg hele livet. Det bygger deg som menneske. Det har bygget meg siden jeg var liten ramp på skateboard.

Aleksander beskriver turopplevelser som en bremsekloss i hverdagen. – Fjellklatring for eksempel er en av mine favorittsysler, og når jeg klatrer må alle andre ting og tanker slippe taket. Jeg liker intense aktiviteter som krever alt av meg. Jeg liker tanken på å måtte mestre for å være trygg. Det krever all kapasitet av kropp og sinn og da lukker jeg alt annet ute. Jeg tror det er en sunn øvelse i en hverdag full av inntrykk. 

VOYAH – Freedom to explore 

Frihet til å utforske er ord som ligger hjertet nært hos Aleksander. 

– Min lifemission de siste 18-19 årene har vært å få folk til å gjøre ting som de egentlig ikke tør, og jeg vil inspirere andre til å søke opplevelser, strekke seg over komfortsonen og oppdage hva dette faktisk kan gjøre med egen utvikling som menneske. Man må ha motstand for å oppleve mestring, men likevel må folk få strekke seg etter egne mål. For noen er det et eventyr å sove ute under åpen himmel en sommernatt. For andre kan det være å starte et firma, bestige galdhøpiggen eller hoppe fra et fly. 

Når du gikk til sydpolen, var du virkelig helt alene? – Ja, akkurat på den turen var jeg helt alene, men ellers har jeg ALLTID med meg turkompisen HUGO! En søt og litt rampete isbjørn som du skal bli kjent med i tiden som kommer, smiler Aleksander lurt.

Elbil med firehjulstrekk – et viktig hjelpemiddel på alle slags veier

En ekte eventyrer kjører ikke alltid på rette strekninger, og innimellom kreves det ekstra kraft og styrke for å komme frem. 

– VOYAH FREE er en elbil med firehjulstrekk, noe som alltid er til hjelp på tur og i hverdagen. Bilen har også hengerfest som er beleilig i noen situasjoner, forteller Aleksander. 

Elbil med stor bagasjeplass gjør Aleksander klar for alt – alltid. 

På tur, i jobben og som tobarnspappa liker Aleksander å være klar for det meste.

Helst skal bilen være ferdig pakket slik at han til enhver tid har muligheten til å komme raskt ut på tur. – Det handler om å skape en lav terskel for å komme seg ut på det livet har å by på akkurat der og da. Elbil med god bagasjeplass er viktig for meg som trives best når jeg er forberedt. I bilen har jeg helst til enhver tid klatreutstyr, tau, skateboard, ski og ferdig pakket ryggsekk med soveposer og telt. Og av og til må jeg ha plass til isbjørnen Hugo når jeg skal ha med kompisen min på tur.

Elbil SUV med god plass er et godt familievennlig valg for Aleksander og barna

– En stor elektrisk SUV i seg selv er en suveren familiebil med plass til alt det jeg og ungene mine trenger. Skal jeg først kjøre SUV, så er det et must for meg at det er EL. Jeg liker også styrken, tryggheten og stabiliteten på veien som en stor el SUV som VOYAH FREE tilbyr. 

Avhengig av tryggheten i lang rekkevidde

Aleksander er på tur året rundt, i all slags vær og er avhengig av å kunne stole på bilen sin.

– VOYAH FREE er en elbil med lang rekkevidde, og det betyr mye for oss turfolk. Dessuten er lang rekkevidde generelt viktig i vinter-Norge. Det er kjedelig å stanse for å lade når pudderet venter.

Nightvision

Selv om Aleksander ikke har hatt så mye tid til å utforske denne funksjonen ennå, innrømmer han at han er glad i gadgets og gleder seg til å finne ut mer om hva nightvision kan bety for sikkerhet og kjøreopplevelse nå som høstmørket er her. – Jeg er jo generelt glad i gadgets. Jeg har brukt nightvision i arktiske strøk og gleder meg til å utforske mer hvordan det kan brukes i bil også.

Et miljøvennlig bilvalg

Aleksanders kjærlighet til naturen strekker seg utover sine egne opplevelser. Han er også opptatt av å ta godt vare på den. – Elbil er et naturlig valg for meg fordi det er klimavennlig. Det er fint og viktig å kunne låne naturen uten å sette igjen avtrykk etter oss, forteller Aleksander.

Vil du se og prøvekjøre en VOYAH?

Da er du velkommen til å besøke oss på nærmeste Experience Center, Flagship Store eller Showroom, som vi har flere steder i hele Norge. Du kan enkelt booke prøvekjøring på nettsiden vår.

Gled deg til en elektrisk, bærekraftig og høyteknologisk kjøretur med VOYAH.